joi, 23 ianuarie 2014

Sarea amara beneficii si proprietati






Ce este sarea amara?

 

Sarea amara contine magneziu, sulf si oxigen. Sarea amara apare in mod natural ca un mineral pur. Ea are nenumarate beneficii. Aceasta substanta este utila pentru aproape orice, de la relaxarea sistemului nervos, vindecarea problemelor pielii, durerilor membrelor, durerilor de spate, pana la vindecare taieturilor, tratarea circulatiei periferice, congestie si eliminarea toxinelor din organism.

Aceasta sare este numita si Epsom, pentru ca numele sau deriva de la acest izvor cu sare amara Epsom, Surrey, din Anglia. Interesant, spre deosebire de alte saruri, sarea amara are proprietati de calmare a intregului corp, a mintii si a sufletului.

Beneficii pentru sanatate

 

Relaxeaza si elimina stresul din corpul. Sarea amara elibereaza stresul in mod natural, atunci cand se dizolva in apa calda, sulfatul de magneziu este absorbit prin piele si reface nivelul de magneziu din organism. Deasemenea, sarea atrage toxinele din organism, calmeaza sistemul nervos, reduce umflarea si relaxeaza placut muschii.

Magneziul ajuta la producerea serotoninei in creier, creeandu-se un sentiment de calm si relaxare. Cercetarile din domeniu arata ca magneziu mareste energia si imunitatea organismului.

Ioni de magneziu relaxeaza si reduc iritabilitatea. Aceasta scade tensiunea arteriala, imbunatateste somnul, puterea de concentrare si ajuta muschii si nervii sa functioneze optim si corect.

Amelioreaza durerea si crampele musculare. Sarea amara este un remediu natural pentru o serie de boli, cum ar fi: ameliorarea inflamatiilor si a dureriilor, ceea ce este pozitiv in tratamentul durerilor musculare, astmul bronsic, dar si migrenele. In plus, acesta are proprietatea de a vindeca taieturi, de a reduce durerile de la nastere, de a scapa de raceala si congestie.

Ajuta muschii si nervii sa functioneze corect, deoarece activeaza calciul din celule.

Ajuta la prevenirea cheagurilor de sange si la rigidizarea arterelor. Deasemenea ajuta la prevenirea bolilor de inima si a accidentului vascular cerebral prin scaderea tensiunii arteriale, protejand elasticitatea arterelor, prevenind formarea cheagurilor de sange si reduce riscul de decese bruste provenite in urma atacul de cord.

Aceasta sare amara face insulina mai eficienta pentru persoanele care sufera de diabet.

Amelioreaza constipatia sau chiar o trateaza, deoarece sarea actioneaza ca un laxativ prin cresterea continutul de apa in intestine.

Elimina toxinele, deoarece prin adaugarea de sare amara in baii regulate se declanseaza procesul de osmoza inversa si astfel se elimina toxinele daunatoare din organism.

Amelioreaza durerile de scalare, mancarime si infectii fungice. Trateaza ciuperca Toenail ciuperca. Prin inmuierea zonei afectate in apa calda ce contine sare amara. Cele mai bune rezultate sunt observate atunci cand acest proces particular este urmat de trei ori pe zi.

Usureaza probleme legate de guta. Inmuierea intr-o baie fierbinte care contine aproximativ 3 lingurite de sare amara, pentru aproximativ o jumatate de ora, poate ajuta la reducerea disconfortului si inflamatiei cauzate de guta.

Beneficii pentru frumusete

 

Exfoliaza pielea moarta. Un pumn de sare amara amestecata cu o lingura de ulei de masline, care se freaca peste toata pielea umeda, apoi cu un burete se da usor jos.

Elimina mirosul de picioare. Puneti picioarele obosite intr-o cada de apa calda cu o jumatate de cana de sare amara, acest lucru va face ca sarea sa neutralize mirosul si sa catifeleze pielea.

Descurca parul si elimina produsele de styling. Incercati un amestec de suc de lamaie, apa si sare amara. Aceasta poate fi utilizata ca agent de curatare la pre-spalare si va adauga stralucire si vitalitate parului.

Elimina punctele negre si inchide porii. Sarea amara reuseste sa purifice porii, conferind pielii un aspect sanatos si placut la atingere.

Un comentariu:

  1. Pe www.naturallhome.ro se poate achizitiona sare amara pentru baie Naturala, sau cu Lavanda si Citric la un pret imbatabil si cu transport gratuit.

    RăspundețiȘtergere